Monday, March 29, 2010

minat

aku makin minat ngn dunia photography ni...sbb aki minat amik gambar n tgk hasil yg cntik..teruja gila.....n aku suka buka blog dak2 yg teror atau yg mmg lajar skill2 nak jadik photography ni kan...na tau aku leh lajar dari pict depa kan...antara blog yg aku:-
http://edbudakkechik.blogspot.com blog dia bnyak dia post pict yg dia amik..da yg dia outing,assignmnet atau sesaja dia kot..aku slalu follow blog dia,..sbb pict yg dia amik n edit mmg cntik...aku pon dlm proses mngumpul wang nak bl camera..paham2 jala..camera 2 harag ribu kan..lau da sponsor x pa..ni hidup aku,aku yg tanggung sndiri...so agak lmbt cikit la..tp xpa..insyaallah thn dpn aku leh pakai n aku akan mntk tnjuk ajar dr yg pakar n teror dari aku cnth dak si ed shahir ni kan...pada ed,akak doakan smoga berjaya jadi photography yg di segani,di malui(hahah),yg leh jadi cnth pada org yg baru nak lajar okey....god luck yer dik...:)

Saturday, March 27, 2010

makna nama seseorang

Adalah menjadi kewajipan bagi kedua ibu bapa untuk memberikan nama yang baik kepada anak-anaknya. Berhati-hatilah dalam memilih dan memberikan nama kepada anak-anak. Pilihlah nama yang dianjurkan oleh Islam atau sekurang-kurangnya nama yang membawa maksud yang baik.

It's always a joy when Allah blesses you with a child. Children bring happiness and joy, but also trials and great responsibilities. One of the very first duties you have toward your new child, besides physical care and love, is to give your child a name that carries honor and Islamic meaning behind it.

It is reported that the Prophet (peace be upon him) said: "On the Day of Resurrection, you will be called by your names and by your fathers' names, so give yourselves good names." (Hadith Abu Dawud)

Remember, just because a name stems from a certain language or culture, doesn't mean that it has a good Islamic meaning. Several of the companions of the Prophet Muhammad (peace be upon him) changed their own Arabic names, because the meanings of their names connoted wickedness.

For example, someone named Harb ("war") had his name changed to Silm ("peace"), and one named Al-Munba'ith ("one who lies") became Al-Mudtaji' ("one who stands up," i.e. for the truth).

SITI =Gelaran bagi perempuan

AISHAH=berbahagia

aku minat ker,suka ka,selesa ka aku pon x tau la...tp dia mmg sekepala ngn aku,minat,pndpt bnyak yg sma ngn aku,,n aku ngah down,lemah,xkuat smngt,tawar ati,,,dia bersngguh2 nak tlg aku...aku suka cara dia...tp aku rasa,aku cm slesa ngn cara dia jer,...x dala smpai aku jth cnta gila kat dia..walaupon dia mmg andsome,da ciri2 yg aku suka...tp dia pkwe org bai,,,aku x kn amik pakwe org la..kn la respect la awek dia yg setia ngn dia kan...so pada jan,u mmg cousin terbaik yg i ada n the best la u....thanks erkk u...

complicated

complicated tol la pa yg jadi kt aku skrng ni..aku xtu nak pikir apa,wat apa..aku jadi bengong..warrgggg...mmg aku bngong pon sal cinta2 ni...kdg2 bgs gak bila kita single..tp aku tau aku akan n kn pikir gak sal bnda ni iaitu"C I N TA" yg slalu wat aku x leh tidoq mln,slalu wt ku jd bengong gila,KOMPIUS NK pecah pala dah aku rsa...kdg2 aku rasa x da org nk aku pon bgs gak..tp nnti sapa nak kawin ngn aku yg gemok ni kan...ALLHAMDULILLAH la da gak yg buta wrna ka,rabun ka yg nak kat aku 2/..tp aku x reti nk bercnta la...ntah l;a.............semakk222,

i will be

There's nothing I could say to you
Nothing I could ever do to make you see
what you mean to me

All the pain, the tears I cried
Still you never said goodbye and now I know
How far you'd go
I know I let you down

But it's not like that now
This time I'll never let you go
I will be, all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart

All my life, I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay
I thought that I had everything

I didn't know what life could bring
But now I see, honestly
You're the one thing I got right
The only one I let inside
Now I can breathe, cause you're here with me
And if I let you down
I'll turn it all around
Cause I would never let you go

I will be, all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart
All my life, I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay
Cause without you I cant sleep
I'm not gonna ever, ever let you leave
You're all I've got, you're all I want

Yeah
And without you I don't know what I'd do
I can never, ever live a day without you
Here with me, do you see,You're all I need
And I will be, all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart
All my life (my life), I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay.

.....

x tau nak post pa...da bnda nak ckp...tp xtau nak ckp pa la..ntah la..x tau la,....bengong la....geram la...skt hati la..frust la....mnyampah la...kenapa la.....x tau laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........

Wednesday, March 24, 2010

diam

diam ada makna...
diam ada isi...
diam ada rasa....
diam ada cinta.....

aku mmg suka diam bila aku da maslh,...
aku mmg suka diam bila aku suka seseorang....
aku mmg suka diam bila aku di khianati org lain....
aku mmg suka diam bila aku frust........
aku mmg suka diam bila aku rasa sedih..........

Tuesday, March 23, 2010

ketentuan

kita x sangka dan x menyangka pa yg akan terjadi..kita manusia yg lemah,yang mampu merancang,yg di beri akal dan fikiran tok berfikir...cuma kadang2 kita amik masa untuk menerima ketentuan dari YANG ESA....bkn kita x percaya pada kuasaNYA...kita tau,hidup kita telah tertulis,cm kita yg mncorakkannya samada corak yg cntik atau yg kurang cntik,atau x elok..manusia sumanya x sempurna..secantik2 SITI NURHALIZA dia da kelemahannya yg mngkn kita tau atau x tau...DAN BEGITU JUGAK AKU...aku da kelemahan aku....aku tau dia bkn jodhnya...aku dpt rasa,cm nak menerimanya 2 berat cikit....seberat2 berat bdn aku ni...tp x tau la dah 3 ari aku x mkn...tp smlm aku mkn sbb 4 the last time aku jmpa dia before dia jadi milik org lain...x lama dah...aku x tau aku kuat ke x..

Monday, March 22, 2010

...........



"aku tau dia tak kan datang, dan aku jugak tau dia tak kan datang dalam hidup aku buat selama-
lamanya"

family day 2010





biar gambar yang menceritakan segalanya.......
















Thursday, March 4, 2010

ntah la

bila aku baru nak buka ati ni......tp org x anggap mcm aku anggap dia...ntah la...mls nak pikir laaaa


video
..................................